Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след завръщането на тима от

...
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след завръщането на тима от
Коментари Харесай

Дерменджиев: Чочев ще повиши конкуренцията, трябва да покажем шампионско лице срещу Черно море

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев след завръщането на отбора от Швейцария, където в четвъртък вечер разградчани приключиха 0:0 със Сервет в първи двубой от плейофния кръг на Лигата на конференциите, както и в навечерието на подновяването на борбата в Първа лига.

На първо време наставникът на " орлите " изрази задоволството си от привличането на опитния български халф Ивайло Чочев, който съгласно него ще бъде потребен за тима.

" Ивайло Чочев е доста умел състезател и ние ще разчитаме на него. Със сигурност неговото идване ще увеличи конкуренцията в хафловата ни линия ", показа Дермеджиев пред Българска национална телевизия и добави, че не се чакат изходящи прехвърляния при българския първенец.

Родният експерт разяснява още прекосяването на някогашния състезател на Лудогорец Игор Тиаго в британския Брентфорд, заявявайки, че по този метод българския клуб си основава имидж в Европа.

" Трансферът на Игор Тиаго във Висшата лига няма толкоз значение от финансова позиция за нас. Важни са и имиджът, който си основава клубът и конкурентоспособността на играчите, които виждат, че единствено в границите на седем месеца един футболист може да стигне от Лудогорец до Англия ", сподели някогашният народен селекционер.

Георги Дерменджиев се върна и на първия дуел със Сервет, като беше безапелационен, че макар семейството преимущество на Лудогорец в реванша възможностите за продължение напред си остават 50 на 50.

" Като резултат съм удовлетворен от първия дуел против Сервет, тъй като въпреки всичко мачовете са два. Противника с нищо не ни изненада и сме задоволени от равенството в Женева. Фактът обаче, те има повече изиграни срещи от нас може да им бъде от изгода. Очаквам реваншът в Разград да бъде още по-труден, тъй че за мен възможностите остават 50 на 50 ", счита 69-годишният ментор.

Накрая треньорът на Лудогорец обърна внимание и на борбата в българското състезание, както и на сгъстения цикъл на разградчани в първите седмици от пролетния полусезон.

" Трябва да покажем шампионско лице против Черно море. Лудогорец е привикнал да играе в сбит цикъл, защото сред 10 февруари и 3 март имаме да изиграем цели седем мача, които са доста значими. За мен е добре да играем на три фронта, тъй като това значи, че " ние сме в играта ", приключи Георги Дерменджиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР